بازار سهام

رشد آرام شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۸۲ واحدی (۰۸/ ۰ درصدی) در سطح ۹۸ هزار و ۴۳۰ واحد ایستاد. با وجود بازگشت شاخص دلار از کف ۳ ساله در ساعات پایانی معاملات روز جمعه، مس ۷۱۸۵ دلار، سرب بالاتر از ۲۶۰۰ دلار و روی در ۳۵۶۸ دلار قرار گرفت. امری که تا حدی از فلزی معدنی‌ها حمایت کرد. «فولاد» با نوسان نزدیک سقف تکنیکال، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت. تعطیلی سال نوی چین باعث تقویت احتیاط نسبت به قیمت جهانی کالاها از جمله محصولات پتروشیمی است. خبر مشمولیت معافیت مالیاتی برای شرکت‌هایی که اقدام به افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی‌ها کرده‌اند موج مثبت را در خودرویی‌ها رقم زد. اما این قانون تنها برای شرکت‌هایی اعمال می‌شود که مشمول قانون ۱۴۱ هستند (شرکت‌هایی که زیان انباشته‌ای معادل حداقل نیمی از سرمایه شرکت داشته باشند). بنابراین موج مثبت برخی خودرویی‌ها تا حدی فروکش کرد.

31-01

 

بازار ارز

بازگشت دلار از سقف

دیروز هر دلار آمریکا با افت 35 تومانی به نرخ 4690 تومان معامله شد. پس از رسیدن دلار به سقف 4910 تومانی سه‌شنبه گذشته، تشدید فشارها و دستگیری دلالان ارزی با تقویت احتیاط و کاهش حجم معاملات بازار ارز، افت 220 تومانی نرخ دلار را در 3 روز معاملاتی اخیر رقم زد. همچنین روز گذشته فشار عرضه یورو را نیز به زیر ۶ هزار تومان رساند. از دی، افزایش تقاضای آربیتراژی با رشد نرخ درهم و رشد دلار در مناطق مرزی و سیگنال‌های ورود نقدینگی، از دلار حمایت کرد. با وجود فشار عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، رشد تقاضای سفته‌بازی، نوسانات صعودی نرخ دلار را تشدید کرد و رشد ۷۲۳ تومانی نرخ دلار از ابتدای زمستان را تا روز سه‌شنبه (۴۹۱۰ تومان) رقم زد. همچنان نزدیک شدن به پایان سال و رشد تقاضای آربیتراژی مانع از افت قابل توجه دلار است.

31-02

 

بازار سکه

ریزش سکه با دلار

دیروز هر سکه طرح جدید با افت 24 هزار تومانی به قیمت یک میلیون و 541 هزار تومان معامله شد. در بازار طلای جهانی رشد حدود 31 دلاری اونس طلا در یک هفته اخیر رقم خورد. همچنان چشم‌انداز ۴‌بار افزایش نرخ بهره فشار را بر طلا حفظ کرده است. اما احتمال ریزش بازارهای سهام و اوراق در کنار رشد سایر ارزها در مقابل دلار از طلا حمایت می‌کند. در بازار ارز نیز با وجود رشد ۳/ ۱۷ درصدی نرخ دلار از ابتدای دی تا سه‌شنبه هفته گذشته (۲۴ بهمن) اما افت ۲۲۰ تومانی دلار در ۳ روز معاملاتی اخیر، عامل تقویت احتیاط در بازار سکه شد. به این ترتیب، افت ۵۲ هزار تومانی قیمت سکه در ۳ روز اخیر رقم خورد. با اینکه در هفته‌های اخیر اعلام پیش‌فروش سکه، عامل فشار بر سکه بود. اما اثر این عامل تا حدی مقطعی بود.

31-03

 

 

بازار طلای جهانی

بیشترین رشد طلا از شهریور

هر اونس طلای جهانی با رشد هفتگی 3/ 2 درصدی، به قیمت 5/ 1346 دلار معامله شد. با وجود رشد تورم آمریکا بیش از پیش‌بینی‌ها و افزایش احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا به ۴ بار (از ۳ بار) اما افزایش نگرانی‌ها نسبت به کسری بودجه آمریکا و رشد ین به سقف ۱۵ ماهه شاخص دلار را به کف ۳ساله بازگرداند و طلا را نزدیک سطح ۱۳۶۰ دلاری رساند. اما در ساعات پایانی روز جمعه آمار مناسب مسکن آمریکا، رشد شاخص دلار از کف ۳ساله و رشد بازارهای سهام (ثبت بیشترین رشد هفتگی S&P۵۰۰ در ۵ سال اخیر) با کاهش تقاضای محافظه‌کارانه طلا را زیر ۱۳۵۰ دلار رساند. در هفته‌های اخیر نگرانی‌ها از رشد نرخ تورم و چشم‌انداز ریزش بازارهای اوراق خروج ۳ هزار میلیارد دلار از بازارهای سهام را رقم زد. همچنان نوسانات بازارهای سهام و شاخص دلار عوامل اثرگذار بر طلا هستند.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

ادامه کم‌نوسانی «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند94 (تسه9412) با افت یک درصدی مواجه شدند. همچنان شاهد ادامه روند کم‌نوسان «تسه»ها در سطوح 71 و 72 هزار تومانی هستیم. در ماه‌های اخیر با  آمارهای بانک مرکزی از کاهش رشد شبه پول و افزایش پول، نشانه‌های ورود نقدینگی، تشدید نوسانات بازارها از جمله ارز و مسکن و افزایش تعداد معاملات و قیمت مسکن رقم خورد. قیمت مسکن در دی نسبت به دی سال گذشته رشد ۷/ ۱۶ درصدی داشت. اما گزارش‌‌های میدانی فروکش نسبی هیجانات را در بازار مسکن بهمن نشان می‌دهد. افزایش قیمت فروش واحدهای مسکونی به خصوص نوساز در کنار تشدید نوسانات سایر بازارهای موازی از جمله ارز را می‌توان از عوامل کاهش نوسانات مسکن دانست. همچنان بسته‌های پیشنهادی دولت (از جمله اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصدی) و کاهش تقاضا می‌تواند نوسانات را تعدیل کند.

31-05

 

بازار نفت

بازگشت نفت از کف

هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد هفتگی ۲/ ۴ درصدی، با ثبت بیشترین رشد هفتگی در یک ماه اخیر به قیمت ۶۸/ ۶۱ دلار معامله شد. با وجود رشد شاخص دلار از کف ۳ساله، بازگشت بازارهای سهام به مسیر صعودی، رشد نفت را رقم زد. همچنان رشد (۷ موردی) تعداد دکل‌های نفتی برای چهارمین هفته متوالی و رسیدن به بالاترین سطح در نزدیک به ۳ سال اخیر (از آوریل ۲۰۱۵) در کنار رشد تولیدات آمریکا در هفته اخیر به رکورد جدید ۲۷/ ۱۰ میلیون بشکه در روز تردیدها نسبت به اثرگذاری توافق میان اوپک و غیراوپک را تقویت کرده است. در ماه ژانویه اعضای اوپک تعهد ۱۳۷ درصدی به توافق داشتند. آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نیز اعلام کرد سطح موجودی نفت تجاری به میانگین ۵ ساله نزدیک شده است. اما احتمال پیشی گرفتن رشد عرضه از رشد تقاضا را پیش‌بینی کرد.

31-06

 


 

گزارش روزانه بازار ارز و طلا را اینجا بخوانید